9 Απριλίου 2011

Πάνος Μουζουράκης ALBUM: «Ιπτάμενος Δίσκος» - Στίχοι Όλα τα τραγούδια με τους στίχους




Μετά το 'Μάντεψε ποιος' το 2007, την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, επιστρέφει πάνω σε έναν 'Ιπτάμενο δίσκο'.
Γεννήθηκε το 1980 στην Ελβετία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από τα 17 του άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της συμπρωτεύουσας παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας, είτε μόνος του είτε ως μέλος συγκροτημάτων. Το 2002 κατεβαίνει στην Αθήνα και για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές ήταν ένας από τους βασικούς ερμηνευτές στο σχήμα του club του Σταυρού του Νότου.
Πέρα από τη μουσική τον έχουμε δει και ως ηθοποιό στο θέατρο και στην τηλεόραση. Το καλοκαίρι του 2005 συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο στην παράσταση 'Αχαρνής' που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα. Στην τηλεόραση τον είδαμε στους 'S1ngles' και στο '4'. Βέβαια για τον ίδιο κύριος προσανατολισμός του παραμένει η μουσική. Το χιούμορ και η σάτιρα είναι από τα ιδιαίτερα στοιχεία του και αυτό φαίνεται και στις μουσικές παραστάσεις που έχει παρουσιάσει.


Ο 'Ιπτάμενος δίσκος' περιέχει 10 καινούρια κομμάτια, ένα εξ αυτών η μεγάλη επιτυχία 'Φίλα με ακόμα' που ερμηνεύει ο Πάνος Μουζουράκης μαζί με τον Κωστή Μαραβέγια. Τα κομμάτια στο δίσκο υπογράφουν, εκτός από τον ίδιο τον τραγουδιστή, οι Κώστας Μαδεμλής, Νικόλαος Αδέσποτος, Ζήνα Αρβανιτίδη, Στέλιος Κάτσαρης, Εβίτα Σκουρλέτη, Βαλάντης Οικονόμου, Πάνος Σουρούνης και ο Γιώργος Φειδάς. Το 'Φίλα με ακόμα' είναι διασκευή του ιταλικού τραγουδιού 'Banciami ancora' του Lorenzo Jovanotti και την απόδοση των ελληνικών στίχων στο κομμάτι αυτό έκανε ο Πάνος Μουζουράκης μαζί με τον Κωστή Μαραβέγια. Στο δίσκο συμμετέχει επίσης ο Βαγγέλης Καραβάς που ερμηνεύει την εισαγωγή του 'Μεσημέρι ξυπνώ'.
Ο τραγουδιστής γράφει μέσα στο δίσκο: 'Έχει περάσει πολλά μέχρι να φτάσει σε εσένα, γι’ αυτό άργησε και λίγο. Όμως χάρη στην ανεξάντλητη υπομονή του επί χρόνια φίλου μου Κώστα Μαδεμλή, την επιμονή του στην λεπτομέρεια και την εμμονή του να τα κάνει όλα σχεδόν μόνος του, καταφέραμε τρία και κάτι χρόνια από την στιγμή που μπήκαμε στο υπό κατασκευή ακόμα Off The Record Studio, χίλια ζόρια και σαράντα κύματα μετά, να κάνουμε πραγματικότητα τον 'Ιπτάμενο Δίσκο' μας, που με χαρά μικρού παιδιού και περηφάνια νικητή νόμπελ σας παρουσιάζουμε.'
Τα κομμάτια κινούνται σε pop rock ύφος θυμίζοντας παλιότερες εποχές. Κομμάτια ερωτικά, κομμάτια που ξυπνάνε έντονα συναισθήματα, κομμάτια που μας προτέπουν να ζήσουμε καλύτερα. Κομμάτια ερμηνευμένα με το ιδιαίτερο στυλ και την ιδιαίτερη χροιά του Πάνου Μουζουράκη.
Πολύ ξεχωριστό το ρεφραίν του 'Δώσε σημασία':
Δώσε σημασία και ίσως να δεις
πως υπάρχουν πράγματα που αξίζει να ζεις
Ψάχνουμε ένα νόημα που δε βρίσκει κανείς
μα τελικά υπάρχει όπου το δώσουμε εμείς.

Τα κομμάτια του δίσκου με τους στίχους είναι τα εξής:
1. Ιπτάμενος δίσκος
3. Μεσημέρι ξυπνώ (Εισαγωγή) - Ερμηνεύει ο Βαγγέλης Καραβάς
4. Μεσημέρι ξυπνώ
5. Πυξίδα
6. Παράξενη ιστορία
7. Μπαρ 55
8. Δρόμος
9. Σοφίτα
10. Δώσε σημασία

Συνολικές προβολές σελίδας