21 Απριλίου 2011

Κώστας Μακεδόνας ALBUM: «Αντικριστά» - Όλοι Οι στίχοι των τραγουδιών


Μετά τον διπλό live δίσκο και τον δίσκο με τραγούδια του Νίκου Γούναρη το 2009 επιστρέφει με το 'Αντικριστά'.

Ο Κώστας Πάκας, όπως είναι το κανονικό του όνομα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου του 1967. Από μικρός έδειξε μεγάλη αγάπη για τη μουσική και στα 10 του ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) άρχισε να τραγουδάει σε διάφορες μουσικές σκηνές της συμπρωτεύουσας.

Το 1987 τον άκουσε ο Σταμάτης Κραουνάκης και τον ξεχώρισε. Την επόμενη κιόλας χρονιά κατεβαίνει στην Αθήνα. Το 1989 εμφανίζεται για πρώτη φορά δισκογραφικά στο δίσκο του Σταμάτη Κραουνάκη 'Δεν έχω ιδέα' και το 1991 κυκλοφορεί η πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο 'Μια φορά'. Πέρα από την πολύ επιτυχημένη συνεργασία του με τον Σταμάτη Κραουνάκη, η οποία τον ανέδειξε και τον έκανε γνωστό, έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς και τραγουδιστές. Όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Μανώλης Ρασούλης η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και πολλοί άλλοι.


Στο δίσκο αυτό συνεργάζεται με τον πολύ επιτυχημένο συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους και τον στιχουργό πολλών επιτυχιών των τελευταίων χρόνων Νίκο Μωραΐτη. 11 δυνατά λαϊκά τραγούδια ένα εξ αυτών (το ομώνυμο) το ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας μαζί με τη Γλυκερία, μεταφέροντας λίγο το κλίμα των κοινών τους εμφανίσεων (μαζί με το Γιώργο Θεοφάνους) το χειμώνα που μας πέρασε. Η ενορχήστρωση είναι του Λεωνίδα Τζίτζου και η διεύθυνση παραγωγής του Γιώργου Μακράκη.

11 τραγούδια ως επί το πλείστον ερωτικά, με ιδιαίτερο στίχο και μελωδίες που κινούνται γύρω από τη μπαλάντα, το χασάπικο, το ζεϊμπέκικο και το έθνικ στοιχείο. 11 τραγούδια ερμηνευμένα μοναδικά από τη στιβαρή και γεμάτη φωνή του Κώστα Μακεδόνα.


Τα κομμάτια του δίσκου με τους Στίχους είναι τα εξής:

1. Τώρα μη μιλάς

2. Θέλει άλλο τρόπο

3. Έλα, λύπη μου

4. Κανένας

5. Νοικιάζεται

6. Αντικριστά (Συμμετέχει η Γλυκερία)

7. Καληνύχτα, φεύγω

8. Δυο άνθρωποι μικροί

9. Απόψε, μοναξιά μου

10. Πιτσιρίκι

11. Φινάλε

Αργότερα θα προστεθούν και οι στίχοι !! Αποθηκεύστε τη σελίδα στα αγαπημένα και μπείτε ξανά αργότερα !


Συνολικές προβολές σελίδας